Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

Δεύτερος περίπατος, 10.V.09 στο Αιγάλεω Όρος.

H "Επιτροπή Υπεράσπισης και Οικολογικής ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω" από τον Κορυδαλλό οργανώνει το δεύτερο περίπατο στο Αιγάλεω Όρος την Κυριακή 10.V.09 στις 11:30 το πρωί στον "ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ Ι΄ & Α΄ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ" στην Ιερά Οδό στο Χαϊδάρι.

Ο Βοτανικός Κήπος αποτελεί το μοναδικό κομμάτι του βουνού που βρίσκεται υπό διαχείριση και μάλιστα Άριστη. Είναι πηγή ζωής και όαση για την περιοχή μας και το λεκανοπέδιο Αττικής ολόκληρο. Εντυπωσιακότερο όλων είναι το ανθοστάσιο στα 200μ. αριστερά από την είσοδο.

1 σχόλιο:

 1. Καλά ταξίδια.... Καλώς ήρθατε γείτονες....
  Σας αφιερώνω την περιγραφή του Στρατοκόπου 1933 για το Αιγάλεω - Κορυδαλλό - Ποικίλο.
  http://www.scribd.com/doc/14346064/-1933
  Για τα blogs: www.xpolis.blogspot.com / www.ieraodo.blogspot.com
  Να προσέχουμε τις πέρδικες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή