Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

Δεντροφύτευση

Καλούμε τους φίλους και τις φίλες να συναντηθούμε στο Πέραμα, Πλατεία Ηρώων στις 10π.μ., στην δενδροφύτευση θα γίνει σε ένα από τα τρία σημεία,στην περιοχή 100 στρεμμάτων, στη Χωράφα Σχιστού, όρος Αιγάλεω,όπου πρόκειται να φυτευτούν 10.000 δένδρα και θάμνοι.


Οι Δημοτικές Κινήσεις της Β΄Πειραιά ( Πάμε Αλλιώς-Κορυδαλλός,Δεκαεξάχρονη Πόλη-Κορυδαλλός,Καλημέρα Κερατσίνι) και οι ενεργοί πολίτες της περιοχής μας που εδώ και καιρό ίδρυσαν και λειτουργούν την Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω, συμμετέχουμε στην δενδροφύτευση που διοργανώνουν ο Σκάι σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθηνών Πειραιώς και το δήμο Περάματος στο Ποικίλο Όρος και στο όρος Αιγάλεω στην περιοχή του Σχιστού, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί.

Η δεντροφύτευση θα γίνει σε τρεις περιοχές:

Α. Πετρούπολη - Παλαιά Πεδία Βολής στο Ποικίλο όρος, έκταση 100 στρεμμάτων και θα φυτευτούν 10.000 δένδρα και θάμνοι.

Β. Σχιστό - Έκταση 100 στρεμμάτων πάνω από το νεκροταφείο Σχιστού θα φυτευτούν 5.000 δένδρα και θάμνοι.

Γ. Πέραμα - Περιοχή 100 στρεμμάτων στη περιοχή Χωράφα Σχιστού όρος Αιγάλεω θα φυτευτούν 10.000 δένδρα και θάμνοι.


ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΤΑΣΗΣ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ 25.000 ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΙ.

Σημεία Συνάντησης:
Α. Περιοχή Αγία Τριάδα στην Πετρούπολη (τέρμα Οδού Σουλίου)
Β. Είσοδος νεκροταφείου Σχιστού από τη λεωφόρο Σχιστού.
Γ. στο Πέραμα

Γιά την Επιτροπή
Καίτη Κυλάκου
επικεφαλής του Πάμε Αλλιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου