Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Με επιτυχία η συνάντηση για το Αιγάλεω Όρος

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Ιανουαρίου του 11 η συνάντηση φορέων και πολιτών της Δυτικής Αττικής για το Αιγάλεω Όρος, το Ποικίλο και την Λίμνη Κουμουνδούρου στο Δημαρχείο του Αιγάλεω.

Η επόμενη δράση είναι η συγκεντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Λίμη Ρειτών (Κουμουνδούρου) στην ΕΟΑΚ στον Σκαραμαγκά (είσοδος Στρατοπέδου Ξηρογιάννη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου