Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014: Γνωρίζουμε, Προστατεύουμε το Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο

Με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Εδάφους (5/12) και Βουνού (11/12) ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. οργανώνει πεζοπορία γνωριμίας με το Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο.

Ξεναγοί: Κώστας Φωτεινάκης, Τάσος Λύτρας.

Διάρκεια πεζοπορίας 3,5 ώρες – Διαδρομή εύκολη για όσους περπατούν

Τόπος Συνάντησης: Είσοδος Άλσους Δαφνίου – Ώρα 9:30

Στοιχειώδης εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, αδιάβροχο, σακίδιο με αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση βροχής

Επικοινωνία: xpolis@gmail.com - lytras812@gmail.com

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Άλλες εκδηλώσεις α) Κυριακή 30 Νοεμβρίου Πεζοπορία στην Πεντέλη [ΕΔΩ] β) Εκδρομή στο Λαύριο 14 Δεκεμβρίου (πρόγραμμα αρχές Δεκεμβρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου