Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Την Κυριακή 31/10/2010 δύο προτάσεις...

Κυριακή 31/10/2010, στις 1:30 μ.μ., Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο και Λ.Κουμουνδούρου. Στην εκπομπή "Επιχείριση Περιβάλλον" ο Κώστας Φωτεινάκης παρουσιάζει την πρόταση "να χαρακτηριστεί το οικοσύστημα του Όρους Αιγάλεω - Ποικίλο και η Λίμνη Κουμουνδούρου περιοχή προστασίας της φύσης.

Ανεξάρτητα απ΄ το πρόγραμμα που θα δείτε στο σύνδεσμο των LOCAL, μια μικρή ομάδα θα ξεκινήσει στις 10:45 από την είσοδο του Άλσους Δαφνίου και με πεζοπορία θα συναντήσει τους Local στην Αφαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου