Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Σεμινάριο παρατήρησης πουλιών απο την ΕΟΕ στο Βουρκάρι

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η, ο Συντονιστικός Φορέας προστασίας Βουρκαρίου και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) έχουν την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουν
στο εισαγωγικό σεμινάριο κατάρτισης – επιμόρφωσης στην παρατήρηση και αναγνώριση υδρόβιων πουλιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
- Παρουσιάσεις (ώρες 11:00 – 13:00)
- Παρατήρηση και αναγνώριση πουλιών στο πεδίο (ώρες 13:00 - 14:00)
* Οι παρουσιάσεις καθώς και η πρακτική στο Βουρκάρι θα διεξαχθούν από έμπειρα μέλη της Ορνιθολογικής, που συμμετέχουν και τα ίδια σε εθελοντικές παρατηρήσεις και καταγραφές πουλιών.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, 11:00πμ
Aίθουσα πολιτιστικού Συλλόγου «Θέογνις»,
28ης Οκτωβρίου 62 (Κεντρική Πλατεία Μεγάρων)

http://vourkari.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου