Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

«Τουρισμός που δεν πληγώνει»

Ημερίδα και εργαστήρια με τίτλο «Τουρισμός που δεν πληγώνει» οργανώνει το Σάββατο 9/3/13 το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Friends of Nature Greece για την Οικολογία, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, τη Monumenta για την Προστασία της Φυσικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

 Η ημερίδα φιλοξενείται, την τελευταία μέρα, στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας για τον αειφόρο τουρισμό της διεθνούς οργάνωσης Friends of Nature - Picturing Fair Travel - στην Ελλάδα (6-9 Μαρτίου, 10:30-14:00 και 17:30-20:30. Εγκαίνια, Τετάρτη 6 Μαρτίου, 7:30μ.μ.).

 Η Έκθεση και Ημερίδα φιλοξενούνται στο Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, πεζόδρομος Ερμού 134-136, πλατεία Ασωμάτων
Προβολή Κτίριο Ελλήνων Αρχαιολόγων σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου