Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

6-16 Απριλίου 2014: Δεκαήμερο περιβαλλοντικών δράσεων του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ οργανώνει μια εβδομάδα περιβαλλοντικών δράσεων, 6-16 Απρίλη 2014, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος SAVIC, αλλά και γενικά με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ανάδειξη της περιοχής μας.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας στις εκδηλώσεις μας !!!.

6 Απρίλη 2014 - Κυριακή Επίσκεψη-Ξενάγηση στη Λίμνη Κουμουνδούρου , στις 11.30 στην Είσοδο του Στρατοπέδου Ξηρογιάννη

9 Απρίλη 2014 – Τετάρτη, 7.30-9.30 μ.μ. στα γραφεία του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, Ανθέων 72 Συζήτηση με θέμα: «Οικολογία και Οικολογικό κίνημα. Οικοσυστήματα και ανθρώπινη παρέμβαση. Αειφoρία ή βιωσιμότητα». Τη συζήτηση συντονίζει ο Θοδωρής Ορεινός και συμμετέχουν οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου σε δραματοποίηση της Λίμνης Κουμουνδούρου.

9-16 Απρίλη, Έκθεση βιβλίου στα γραφεία του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ Ανταλλάξετε τα παλιά σας βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα έσοδα θα διατεθούν για τον εξοπλισμό των γραφείων μας.Θα υπάρχει παράλληλα παζάρι με πολλές εκπλήξεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου