Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Ένας γνήσιος αγώνας trail σε μια όμορφη διαδρομή 22.5 ή 7 χιλιομέτρων στο Ποικίλο Όρος.

Ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης προκυρήσει το Poikilo Rocky Mountain 2014 στις 6 Απριλίου 2014, στο Ποικίλο Όρος. Πρόκειται για αγώνα Trail Running με συνολικό μήκος διαδρομής τα 22.500 μέτρα, συνολική θετική υψομετρική τα 1.052 μέτρα και πολλά τεχνικά μονοπάτια.
Εξελίσσεται αποκλειστικά μέσα στο Ποικίλο Όρος και έχει κυκλική μορφή. Παράλληλα διεξάγεται και μικρότερος αγώνας, 7 Km, σε μέρος της διαδρομής του μεγάλου αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν τη συναρπαστική θέα του όρους από όλες τις πλευρές του ενώ πολλά τμήματα της διαδρομής περνούν μέσα από πευκοδάσος. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου(www.pdsodysseas.gr) συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής και διευκρινίζοντας απαραίτητα σε ποιόν αγώνα αφορά η δήλωση.
Οι δηλώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 μέχρι και τη Τρίτη 1 Απριλίου 2014. Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει η κατάθεση του ποσού συμμετοχής το αργότερο μέχρι τη Τρίτη 1 Απριλίου 2014.

 Κόστος συμμετοχής: 15 euro για των αγώνα των 22,5 χιλιομέτρων και 10 euro για των αγώνα των 7 χιλιομέτρων. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρξει όριο 300 αθλητών και στους δυο αγώνες. Ο αγώνας αποτελεί κριτήριο και δίνει πόντους για τον Olympus Marathon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου