Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

2ο POIKILO NIGHT TRAIL

ΝΥXΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ MTR – ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΜΤΒ, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
Ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης προκυρήσει το 2ο Poikilo Night Trail στις 5 Ιουλίου 2014, στο Ποικίλο Όρος. Το event περιλαμβάνει αγώνα νυχτερινού ορεινού τρεξίματος MTR και αγώνα νυχτερινής ορεινής ποδηλασίας MTB. Οι αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος ΜΟΝΟ σ΄ έναν από τους δύο ξεχωριστούς αγώνες καθώς οι εκκινήσεις θα δοθούν με διαφορά 5 λεπτών.

Αρχικά θα ξεκινήσουν οι ποδηλάτες οι οποίοι καλούνται να καλύψουν μία διαδρομή περίπου 25 χιλιομέτρων και στη συνέχεια θ΄ ακολουθήσουν οι δρομείς, οι οποίοι θα καλύψουν περίπου 10 χιλιόμετρων. Και οι δυο διαδρομές θα κινηθούν σε δασικούς δρόμους και θα περάσουν και από δυο μονοπάτια(μήκος μονοπατιών 1200 μέτρα περίπου συνολικά για το ποδήλατο και 600 μέτρα περίπου για το τρέξιμο.)

Σημείωση: Τα δύο αγωνίσματα θα κινηθούν σε διαφορετικές διαδρομές.
Υδροδοσία: Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας στο ενδιάμεσο κάθε διαδρομής.
Στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει ομάδα εθελοντών διασωστών, ιατρός και ασθενοφόρο.
Η σηματοδότηση θα γίνει με φωσφορίζοντα και αντανακλαστικά ειδικά μέσα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου(www.pdsodysseas.gr) συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής και διευκρινίζοντας απαραίτητα σε ποιόν αγώνα αφορά η δήλωση. Οι δηλώσεις θα διαρκέσουν από τη Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 μέχρι και τη Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014. Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει η κατάθεση του ποσού συμμετοχής το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014.

Κόστος συμμετοχής: 10 euro Για τον κάθε αγώνα. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρξει όριο 300 αθλητών και στους δυο αγώνες. Θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το όριο των αθλητών.

Χώρος εκδηλώσεων: 5ο Δημοτικό σχολείο Πετρούπολης ( τέρμα Ελαιών - Κερασόβου & Αγίου Πολυκάρπου Πετρούπολη, Τ.Κ. 13231 ) έναντι Άπολις.

Ο χώρος των εκδηλώσεων έχει επιλεγεί έτσι ώστε να προσφέρει όλα όσα χρειάζονται οι αθλητές και οι επισκέπτες. Υπάρχουν μαγαζιά με καφέ, φαγητό, ποτό, άλσος αναψυχής καθώς και μια σύγχρονη παιδική χαρά, από τις καλύτερες του δήμου μας, για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, όσο θα περιμένουν τους αθλητές, οι επισκέπτες μας με τους μικρούς μας φίλους. Με το πέρας των τερματισμών θα υπάρχει ελαφρύ γεύμα για τους συμμετέχοντες προσφορά του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου