Αιγάλεω όρος, ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Σαρωνικό και στον κόλπο Ελευσίνας. Αποτελεί το Δυτικό όριο του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το διέσχιζε η αρχαία Ιερά οδός και το χώριζε νότια της στο όρος Αιγάλεω (όρος Κορυδαλλός το κεντρικό τμήμα και Αιγάλεω το Νότιο στο θρόνο του Ξέρξη) και βόρεια της στο Ποικίλο όρος. Το όρος φιλοξενεί μέσα του την λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου), τον βοτανικό κήπο Ι. & Α. Διομήδους, το σπήλαιο του Πάνα, το σπήλαιο Σχιστού, το σπήλαιο της Αφαίας καθώς και πολλές ακόμη σπηλιές και σπήλαια. Η χλωρίδα και πανίδα στο όρος είναι πολύ πλούσια και σημαντική. Έκατσαν πάνω του οι Δήμοι: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι Πετρούπολη, Καματερό, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος καθώς και οι σύνδεσμοι: ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ.

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Ειρηνική Συγκέντρωση Υπεράσπισης για τον
Αιγιαλό και τις Παραλίες της Ελλάδας


Συγκέντρωση Υπεράσπισης για τον Αιγιαλό και τις Παραλίες της Ελλάδας
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα, πλατεία Συντάγματος στις  6μμ
με την υποστήριξη και του WWF

Υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα και τις επιταγές του Συντάγματος.

Σε προσκαλούμε να πάρεις μέρος προσωπικά στην ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτι που θεωρούμε απαραίτητο ως λογική και απαραίτητη συνέχεια των διαδικτυακών διαμαρτυριών.

Αν και η Γαλλική τηλεόραση έχει καλύψει με ρεπορτάζ στην Ελαφόνησο το θέμα, ενημερώνοντας τον γαλλικό λάο γι όλα αυτά, στη χώρα μας διαπιστώνουμε ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν πλήρη άγνοια για το ζήτημα.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι πως το νομοσχέδιο δεν φαίνεται να έχει αποσυρθεί, όπως εκ του πονηρού έχει διαδοθεί. Αντίστοιχα η λίστα με τις προς "αξιοποίηση" παραλίες  δεν αποσύρθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και πάλι σε αντίθεση με τις διαδόσεις αλλά εξαφανίστηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση όπως αυτή δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα "Η Ελαφόνησος" αλλά σαν να παίζουμε κρυφτούλι αναρτήθηκε εκ νέου σε άλλη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση ως ήταν!!!

Αυτά όλα σε συνδιασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α) για πώληση παραλίου ακινήτου που μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη του προσφέρει πέρα των υπολοίπων και το "δικαίωμα" αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια...

Δεν επιτρέπεται να δεχτούμε την υποβάθμιση, την καταπάτηση του ελληνικού Συντάγματος, της ευρωπαικής νομοθεσίας και την απαξίωση των θεσμών, αλλά πρέπει και να απαιτήσουμε να βελτιωθεί ουσιαστικά η προστασία του περιβάλλοντος από την Πολιτεία.

Είναι η ώρα της αλήθειας: Πολύ συγκεκριμένα, αν δεν κάνουμε κάτι μαζί, ήδη το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να μην υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα ή να πρέπει να πληρώνεις εισιτήριο στις αγαπημένες σου παραλίες, περιφραγμένες, μπαζωμένες και "εμπλουτισμένες" με διάφορα κτίσματα. Ο θρίαμβος των επιτήδειων στην πλάτη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου